Actieve Ingrediënten A-Z


Alpha Hydroxy Acids (AHA's)

AHA’s zijn fruitzuren. Bekende voorbeelden hiervan zijn citroenzuur, ascorbinezuur, glycolzuur en appelzuur. Fruitzuren lossen de “lijm” op die de huid bij elkaar houdt en zorgen er zo voor dat dode huidcellen losgeweekt worden. Hierdoor verschijnen nieuwe huidcellen aan de oppervlakte, terwijl de onderste huidlagen juist dikker worden. Dit zorgt voor een fris uitziende en glad aanvoelende huid
AHA’s kunnen schade veroorzaakt door de zon verminderen, waaronder fijne lijntjes en rimpels. AHAs zorgen daarnaast voor een verhoogde aanmaak van collageen en hyaluronzuur. Dit zorgt vervolgens weer voor een elastische en gehydrateerde huid.

Onze producten met AHA's:
Revox Just 30% AHA Acids Peeling Solution

Meer lezen over AHA's?
Tran D, Townley JP, Barnes TM, Greive KA. An antiaging skin care system containing alpha hydroxy acids and vitamins improves the biomechanical parameters of facial skin. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2014;8:9-17. Published 2014 Dec 19. doi:10.2147/CCID.S75439

Babilas P, Knie U, Abels C. Cosmetic and dermatologic use of alpha hydroxy acids. J Dtsch Dermatol Ges. 2012;10(7):488-491. doi:10.1111/j.1610-0387.2012.07939.x

Aminozuren (Collagen Amino Acids)

Aminozuren komen van nature voor in je lichaam en ontstaan doordat je lichaam eiwitten afbreekt. Een deel van de aminozuren die hieruit voortkomen worden gebruikt om lichaamseigen eiwitten aan te maken. Deze zijn van belang voor een gezond lichaam. 

De aminozuren in je lichaam helpen om de bovenste huidlaag zacht en gehydrateerd te houden. Dit effect wordt versterkt door een skincare product met aminozuren te gebruiken.

Daarnaast kunnen aminozuren de productie van collageen stimuleren omdat creatine (een lichaamseigen stof die uit aminozuren bestaat) de productie van collageen stimuleert. Collageen is belangrijk om de huid stevig en elastisch te houden, en voorkomt huidveroudering.

Onze producten met collageen aminozuren:
Revox Just Collagen Amino Acids + HA Moisturising Solution

Argan olie 

Arganolie wordt ook wel het “Marokkaanse goud” genoemd: het vindt zijn oorsprong dan ook in Marokko. Het biedt vele voordelen voor de huid, met name omdat deze olie rijk is aan vitamine E. Vitamine E is een antioxidant en beschermt tegen vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen onder andere voor veroudering van de huid zorgen. Antioxidanten beschermen daarom dus tegen huidveroudering

Daarnaast is het aangetoond dat arganolie de elasticiteit en de hydratatie van de huid bevorderd wanneer het dagelijks wordt gebruikt. Het kan, behalve op het gezicht, ook worden gebruikt op haar en nagelriemen, om dode puntjes en uitdroging van nagelriemen te voorkomen. 

Ondanks dat arganolie een olie is, werkt het ook effectief tegen een vette en glimmende huid omdat de talgaanmaak wordt gereguleerd. Bij een vette huid zal arganolie er dus voor zorgen dat het minder glimt en dat acne verminderd wordt. 

Onze producten met arganolie:
Revox Just 100% Argan Оil Daily Nourishment
Revuele Argan Nourishing Oil

Meer lezen over arganolie?
Lin TK, Zhong L, Santiago JL. Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. Int J Mol Sci. 2017;19(1):70. Published 2017 Dec 27. doi:10.3390/ijms19010070

Boucetta KQ, Charrouf Z, Derouiche A, Rahali Y, Bensouda Y. Skin hydration in postmenopausal women: argan oil benefit with oral and/or topical use. Prz Menopauzalny. 2014;13(5):280-288. doi:10.5114/pm.2014.46470

Boucetta KQ, Charrouf Z, Aguenaou H, Derouiche A, Bensouda Y. The effect of dietary and/or cosmetic argan oil on postmenopausal skin elasticity. Clin Interv Aging. 2015;10:339-349. Published 2015 Jan 30. doi:10.2147/CIA.S71684

Ascorbinezuur (Vitamine C)

Vitamine C is ook wel bekend als ascorbinezuur of ascorbic acid. Het is een krachtige antioxidant die veel voordelen biedt voor je huid. Helaas heeft het eten van groentes of fruit met vitamine C geen effect op het percentage vitamine C in de huid. Daarom wordt het gebruik van huidverzorging met extra vitamine C aangeraden. 
Eén van de voordelen van vitamine C is dat het de natuurlijke collageen productie van je huid een boost geeft. Collageen is een lijmvormig proteïne (kolla = lijm in het Grieks), welke van nature voorkomt in het bindweefsel van de huid. Collageen zorgt voor een stevige en elastische huid, en voorkomt huidveroudering.
Daarnaast remt vitamine C de aanmaak van het enzym tyrosinase af, welke verantwoordelijk is voor de melanineproductie. Het verlagen van de melanine-aanmaak draagt bij aan het verhelderen van de huid en het verminderen van hyperpigmentatie

Bovendien helpt vitamine C om UV-schade van de huid te beperken.  Let hier wel op: vitamine C is geen vervanger van een zonnebrand. Het kan de huid zelfs gevoeliger maken voor UV-licht. Het wordt daarom sterk aangeraden om, een zonnebrand aan te brengen na het gebruiken van een vitamine C serum. 

Onze producten met vitamine C:
Revox Just 20% Vitamin C Antioxidant Serum
Revuele Ascorbic Acid Exfoliator

Meer lezen over ascorbinezuur?
Humbert PG, Haftek M, Creidi P, et al. Topical ascorbic acid on photoaged skin. Clinical, topographical and ultrastructural evaluation: double-blind study vs. placebo. Exp Dermatol. 2003;12(3):237-244. doi:10.1034/j.1600-0625.2003.00008.x

Azelaïnezuur (Azelaic Acid)

Azelaïnezuur is een carbonzuur, net als AHA’s en BHA’s, maar dan een stuk onbekender. Onterecht, want azelaïnezuur biedt veel voordelen voor de huid: vooral mensen met een doffe, oneven huid kunnen veel baat hebben bij het gebruik van een skincare product met azelaïnezuur. 

Het werkt als milde exfoliant (milder dan AHA’s), wat zorgt voor een glad en egaal huidoppervlak, en daarnaast helpt het bij verstopte poriën. In combinatie met de antibacteriële eigenschappen van azelaïnezuur werkt het effectief tegen acne. Omdat het een mildere exfoliant is dan AHA’s en daardoor geschikt is voor ieder huidtype, kunnen mensen met rosacea ook baat hebben bij het gebruik van een product met azelaïnezuur: zeker omdat het ook ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Tenslotte helpt azelaïnezuur met het verminderen van vlekken en oneffenheden op de huid door de productie van melanine te reguleren.

Onze producten met azalaïnezuur:
Revox Just 10% Azelaic Acid Brightening Solution

Meer lezen over azalaïnezuur?
Pazoki-Toroudi H, Nilforoushzadeh MA, Ajami M, et al. Combination of azelaic acid 5% and clindamycin 2% for the treatment of acne vulgaris. Cutan Ocul Toxicol. 2011;30(4):286-291. doi:10.3109/15569527.2011.581257

Wirth PJ, Henderson Berg MH, Sadick N. Real-World Efficacy of Azelaic Acid 15% Gel for the Reduction of Inflammatory Lesions of Rosacea. Skin Therapy Lett. 2017;22(6):5-7.

Woolery-Lloyd HC, Keri J, Doig S. Retinoids and azelaic acid to treat acne and hyperpigmentation in skin of color. J Drugs Dermatol. 2013;12(4):434-437.

Cafeïne

Cafeïne wordt vaak gebruikt in skincare producten dankzij de antioxiderende werking. Antioxidanten kunnen cellen en weefsels beschermen tegen beschadigingen ontstaan door vrije radicalen. Hierdoor werken antioxidanten effectief om rimpels en fijne lijntjes te voorkomen.
Daarnaast is cafeïne in staat om de bloedvaten te vernauwen. Op deze manier kan cafeïne de aanwezigheid van wallen verminderen wanneer het onder de ogen wordt aangebracht. Hierdoor is het een geliefd ingrediënt in oogcrèmes en oogserums. 

Ten slotte is cafeïne in staat om de huid te beschermen tegen beschadigingen door de zon: het wordt daarom ook vaak toegevoegd aan zonnebrandcrèmes. 

Onze producten met cafeïne:
Revox Just 5% Caffeine Serum

Meer lezen over cafeïne?
Rosado C, Tokunaga VK, Sauce R, et al. Another Reason for Using Caffeine in Dermocosmetics: Sunscreen Adjuvant. Front Physiol. 2019;10:519. Published 2019 May 3. doi:10.3389/fphys.2019.00519

Herman A, Herman AP. Caffeine's mechanisms of action and its cosmetic use. Skin Pharmacol Physiol. 2013;26(1):8-14. doi:10.1159/000343174

Glycolzuur (Glycolic acid)

Glycolzuur is waarschijnlijk de meest bekende AHA, en is zeer effectief voor het verkrijgen van een gladde en frisse huid. Voor meer over AHA's, zie "Alpha Hydroxy Acids (AHA's)"

Onze producten met glycolzuur: 
Revox Just 20% Glycolic Acid Toning Solution
Revuele Glycolic Acid Exfoliator 

Hyaluronzuur (Hyaluronic Acid)

Hyaluronzuur is een lichaamseigen molecuul, bekend door zijn vochtvasthoudende functie. Het komt met nature voor in het lichaam, en zorgt onder andere voor het soepel houden van de gewrichten. Daarnaast is kampioen in het vasthouden van vocht: hyaluronzuur kan wel tot 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden. Dit maakt het een ideaal ingrediënt in skincare om de huid optimaal te hydrateren. 
Dankzij deze eigenschap is hyaluronzuur ook effectief tegen huidveroudering: naarmate de huid ouder wordt, is deze minder goed in staat om zelf vocht vast te houden. Het resultaat: een minder soepele en zachte huid. Door de voorraad hyaluronzuur aan te vullen, verbetert de elasticiteit van de huid, en wordt het ontstaan van fijne lijntjes voorkomen.
Hyaluronzuur is een zachte vochtinbrenger en daardoor geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor de gevoelige, droge of acné-gevoelige huid.

Onze producten met Hyaluronzuur:
Revox Just 5% Hyaluronic Acid Hydrating Fluid

Meer lezen over hyaluronzuur?
Pavicic T, Gauglitz GG, Lersch P, et al. Efficacy of cream-based novel formulations of hyaluronic acid of different molecular weights in anti-wrinkle treatment. J Drugs Dermatol. 2011;10(9):990-1000.

Bukhari SNA, Roswandi NL, Waqas M, et al. Hyaluronic acid, a promising skin rejuvenating biomedicine: A review of recent updates and pre-clinical and clinical investigations on cosmetic and nutricosmetic effects. Int J Biol Macromol. 2018;120(Pt B):1682-1695.

Sundaram H, Cegielska A, Wojciechowska A, Delobel P. Prospective, Randomized, Investigator-Blinded, Split-Face Evaluation of a Topical Crosslinked Hyaluronic Acid Serum for Post-Procedural Improvement of Skin Quality and Biomechanical Attributes. J Drugs Dermatol. 2018;17(4):442-450.

Niacinamide (Vitamine B3)

Niacinamide, ook bekend als vitamine B3, is een wateroplosbare vitamine welke ontzettend veel voordelen kan bieden voor vrijwel alle huidtypes.
Zo bevorderd niacinamide de productie van collageen en ceramiden. Collageen en ceramiden zorgen onder andere voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. Naarmate de huid verouderd, neemt de natuurlijke voorraad hiervan af: daarom is het belangrijk om deze voorraad aan te vullen met skin care, om de vorming van rimpels en fijne lijntjes te voorkomen.
Daarnaast is niacinamide perfect voor de acne gevoelige huid: het werkt ontstekingsremmend en reguleert de talgproductie. Het bestrijdt hierdoor effectief een vette huid, puisjes en acné.
De huid met hyperpigmentatie en oneffenheden heeft ook baat bij het gebruik van niacinamide: verschillende studies hebben aangetoond dat pigmentvlekken kunnen verminderen bij het aanbrengen van een crème of serum met niacinamide.
Let op: de voordelen van niacinamide zijn het beste te merken als het product minstens 4% niacinamide bevat. Daarnaast wordt het afgeraden om niacinamide te combineren met producten met vitamine C.

Onze producten met niacinamide: 
Revox Just 10% Niacinamide Daily Moisturiser

Meer lezen over niacinamide?
Shalita AR, Smith JG, Parish LC, Sofman MS, Chalker DK. Topical nicotinamide compared with clindamycin gel in the treatment of inflammatory acne vulgaris. Int J Dermatol. 1995;34(6):434-437. doi:10.1111/j.1365-4362.1995.tb04449.x

Navarrete-Solís J, Castanedo-Cázares JP, Torres-Álvarez B, et al. A Double-Blind, Randomized Clinical Trial of Niacinamide 4% versus Hydroquinone 4% in the Treatment of Melasma. Dermatol Res Pract. 2011;2011:379173. doi:10.1155/2011/379173 

Hakozaki T, Minwalla L, Zhuang J, et al. The effect of niacinamide on reducing cutaneous pigmentation and suppression of melanosome transfer. Br J Dermatol. 2002;147(1):20-31. doi:10.1046/j.1365-2133.2002.04834.x

Peptides (Palmitoyl Tripeptide-1)

Palmitotoyl Tripeptide-1 (Tripeptide-1) is een synthetische peptide, bekend om zijn anti-aging kwaliteiten. Tripeptide-1 heeft de kwaliteit om de huid als het ware te “vertellen” hoe zij er beter uit kan zien door de huid een signaal te geven dat er collageen aangemaakt moet worden.

Collageen is een complete proteïne, wat het ongeschikt maakt om direct via huidverzorging aan te brengen. Het is namelijk niet in staat om door de bovenste huidlaag te penetreren. Peptides daarentegen (zoals Palmitotoyl Tripeptide-1) zijn kleinere fragmenten van proteïnen. Hierdoor kunnen deze wel doordringen in de huid en zijn werk doen. 

Deze verhoogde collageen aanmaak resulteert vervolgens in een jonger uitziende en stevigere huid. Dit is belangrijk om huidveroudering te voorkomen, aangezien de natuurlijk hoeveelheid collageen in je huid afneemt met het ouder worden.

Onze producten met Palmitotoyl Tripeptide-1:
Revox Just 10% Peptides Multi Cocktail Serum

Retinylpalmitaat (Vitamine A)

Vitamine A staat bekend om zijn anti-aging kwaliteiten. Vitamine A doet dit voornamelijk door de productie van collegeen en elastine te stimuleren. Hierdoor wordt de huid glad, elastisch en stevig wat de vorming van rimpels tegengaat (anti-aging) en de huidstructuur verbeterd. Daarnaast kan het pigmentvlekken minder zichtbaar maken en wordt de aanmaak van vernieuwing van huidcellen gestimuleerd.

De medicinale vorm van vitamine A (tretinoïde) is alleen op doktersrecept verkrijgbaar. Daarom wordt in cosmetica vaak gebruik gemaakt van  retinol  en retinylpalmitaat. Retinylpalmitaat is een minder actieve, maar stabielere vorm, en daarnaast beter geschikt voor de gevoelige huid. Wanneer retinylpalmitaat op het huid wordt aangebracht, wordt een deel hiervan omgezet in retinol. De retinol wordt vervolgens omgezet in tretinoïde.

Onze producten met retinylpalmitaat: 
Revox Just Retinol Rejuvenating Toner

Meer lezen over retinylpalmitaat?
Farooq U, Mahmood T, Shahzad Y, Yousaf AM, Akhtar N. Comparative efficacy of two anti-aging products containing retinyl palmitate in healthy human volunteers. J Cosmet Dermatol. 2018;17(3):454-460. doi:10.1111/jocd.12500

Antille C, Tran C, Sorg O, Carraux P, Didierjean L, Saurat JH. Vitamin A exerts a photoprotective action in skin by absorbing ultraviolet B radiation. J Invest Dermatol. 2003;121(5):1163-1167. doi:10.1046/j.1523-1747.2003.12519.x

Salicylzuur (Salicylic acid)

Salicylzuur is een gouden keuze als je te maken hebt met een onzuivere huid, puisjes of acné. Het is een zogeheten BHA (beta-hydroxizuur). Wanneer het wordt aangebracht op de huid, zal het de “lijm” oplossen tussen de huidcellen. Dit voorkomt verstopte poriën, en daarmee puisjes en mee-eters. 
Een BHA is, in tegenstelling tot AHA’s, niet wateroplosbaar maar oplosbaar in olie. Hierdoor kan het daadwerkelijk de poriën binnendringen en daardoor mee-eters effectiever kan bestrijden en voorkomen.
Daarnaast heeft salicylzuur ook nog een ontstekkingsremmend effect. Het werkt hierdoor ook tegen roodheden. Door het verzachtende effect is het ook toepasbaar op de gevoeligere en drogere huid.

Onze producten met salicylzuur: 
Revox Just 2% Salicylic Acid Peeling Solution

Meer lezen over salicylzuur?
Kornhauser A, Coelho SG, Hearing VJ. Applications of hydroxy acids: classification, mechanisms, and photoactivity. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2010;3:135-142. Published 2010 Nov 24. doi:10.2147/CCID.S9042

Bhatia AC, Jimenez F. Rapid treatment of mild acne with a novel skin care system containing 1% salicylic acid, 10% buffered glycolic acid, and botanical ingredients. J Drugs Dermatol. 2014;13(6):678-683.

Squalaan (Squalane)

Squaleen is een lichaamseigen stof: ongeveer 13% van ons talg bestaat uit squaleen. De hoeveelheid squaleen neemt af met het ouder worden: het is dus een goed idee om deze missende hoeveelheid aan te vullen via huidverzorging. Voor huidverzorgingsproducten wordt squaleen meestal verkregen uit plantaardige bronnen zoals suikerriet. Om het stabieler te maken wordt squaleen gehydrogeneerd: omgezet van een onverzadigde naar een verzadigde olie. Het resultaat daarvan is squalaan, wat langer houdbaar is en verwerkt kan worden in skincare producten.

De huid herkent squalane als huideigen en is daarnaast adaptogeen: bij een vette huid zal het ervoor zorgen dat deze minder vet wordt, en bij een droge huid juist wel. Daarnaast verstopt het de poriën niet. Dit maakt squalaan geschikt voor vrijwel alle huidtypen. 

Squalane is ook geschikt als anti aging product:het geeft de collageenproductie een boost, wat zorgt voor een stevigere en elastischere huid. Daarnaast zorgen de antioxidanten in squalane voor de bestrijding van vrije radicalen. Dit voorkomt de vorming van rimpels en fijne lijntjes.

Onze producten met squalaan:
Revox Just Squalane Nourishing Oil

Meer lezen over squalaan?
Kim SK, Karadeniz F. Biological importance and applications of squalene and squalane. Adv Food Nutr Res. 2012;65:223-233. doi:10.1016/B978-0-12-416003-3.00014-7